Politica de Confidentialitate

I. Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

1. Introducere:   

Prin aceasta politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal dorim sa va informam ca avem grija de datele dumneavoastra,  le colectam si le prelucram in conformitate cu legile in vigoare si cu Regulamentul (UE) 2016/679 (regulamentul GDPR). Ne propunem sa avem cu utilizatorii site-ului nostru o relatie bazata pe buna-credinta, incredere, etica si transparenta.

2.Definitii:

Date cu caracter personal = orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana fizica poate fi identificata direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice,proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal = orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, transmiterea, restrictionarea, stergerea, distrugerea.

Consimtamant = orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitatea persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate.

Persoana vizata = persoana fizica la care se refera datele cu caracter personal (de exemplu, Utilizatorii inregistrati, care introduc date personale pe Site).

Operator=persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau alt organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelorcu caracter personal; atunci cand scopurile si mijloacele de prelucrare sunt stabilite prin dreptul uniunii sau dreptul intern,  operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevazute in dreptul Uniunii sau in dreptul intern.

 

3.Cine suntem:

Site-ul Book-Mentors.ro este detinut de MMB MENTORS S.R.L., avand datele de identificare Reg. Com. Nr. J40/8884/2019, cod fiscal  41364793 si ne puteti contacta la adresa de e-mail office@book-mentors.ro .

 

4.Ce date colectam despre dumneavoastra:

Date pe care ni le transmiteti direct prin inscrierea pe Site ca meditator si completarea formularului de inregistrare:  nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, parola, data nasterii,  daca doriti afisarea varstei pe Site, daca doriti afisarea completa a numelui pe Site, daca oferiti meditatii la domiciliul elevului, daca oferiti meditatii la domiciliul meditatorului, daca oferiti meditatii online,  formula de adresare,  numarul de ani de experienta in meditatii, ocupatii, educatie, calificari, url pentru un site sau o pagina web,  sectoarele si cartierele din Bucuresti sau localitatile din preajma Bucurestiului in care oferiti meditatii. Daca doriti, puteti sa incarcati si o poza care va fi asociata contului dumneavoastra si va aparea in dreptul anunturilor pe care alegeti sa le publicati pe Site.

Date pe care ni le transmiteti direct adaugand anunturi pe Site, prin completarea formularului "Adauga anunt" dupa ce aveti deja cont: materia, nivelul meditatiilor, durata sedintei, pretul sedintei, textul anuntului.

Date pe care ni le transmiteti direct utilizand formularul de contact: nume, prenume, numar de telefon,  adresa de e-mail, subiect, continutul mesajului.

Date tehnice online: site-urile moderne colecteaza automat o serie de informatii de tip cookie-uri si informatii din traficul de server. Atunci cand un Utilizator viziteaza site-ul, sunt communicate automat o serie de informatii tehnice precum adresa IP, ora vizitei, website-ul sursa daca a fost accesat un link cu trimitere pe site-ul nostru. Book-Mentors.ro, ca si alte site-uri, inregistreaza automat aceste informatii ca parte a rutinelor sale de software, din motive de securitate (protectie impotriva atacurilor de software) si pentru a urmari traficul inregistrat pe website , paginile cele mai accesate si pentru a personaliza continutul afisat.Site-ul foloseste cookie-uri. Cookie-urile nu identifica personal utilizatorii de internet. De asemenea, IP-urile nu sunt stocate pe termen lung si nu le asociem cu conturile utilizatorilor.

 

5.Nu colectam date de la minori:

Site-ul  nostru nu colecteaza intentionat date de la persoane sub 16 ani. In cazul in care constatam ca o persoana sub 16 ani ne-a furnizat date cu caracter personal, le vom sterge imediat. Pentru a va putea inscrie pe Site trebuie  sa respectati Termenii si Conditiile Site-ului si sa aveti 18 ani impliniti.

 

6.Scopul si temeiul prelucrarii datelor:

Noi dorim sa prelucram datele dumneavoastra  doar daca avem Consimtamantul dumneavoastra. Nu dorim sa folosim datele dumneavoastra in nici un fel fara acordul dumneavoastra total. Daca aveti deja cont pe Site si nu mai doriti sa prelucram datele dumneavoastra, puteti oricand sa le stergeti folosind facilitatile puse la dispozitie pe site sau ne puteti trimite o solicitare pe adresa de e-mail office@book-mentors.ro sau prin formularul de contact. Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:

  • Pentru a publica si afisa pe Site anunturile dumneavoastra de meditatii impreuna cu datele aferente pe care le-ati introdus prin formularele de inregistrare si de adaugare anunt sau ulterior prin modificare.
  • Pentru a comunica cu dumneavoastra si a va raspunde la solicitari.
  • Pentru a publica continutul anuntului dumneavoastra impreuna cu un link care sa faca trimitere catre anuntul dumneavoastra de pe Book-Mentors.ro pe alte site-uri, inclusiv pe pagina de facebook asociata Site-ului Book-Mentors.ro, cu scopul de a mari sansele ca anuntul dumneavoastra sa fie vazut de mai multe persoane interesate.
  • Pentru administrarea si operarea corecta a Site-ului, rezolvarea erorilor si a problemelor tehnice si pentru a asigura conformitatea cu Termenii si conditiile si cu Politica de prelucrare a datelor.
  • Datele vor fi stocate pe serverele oferite de SC HAPPY WEB S.R.L.  si vor fi utilizate de acestia strict pentru oferirea serviciilor de gazduire, mentenanta, pentru a asigura buna functionare a Site-ului si pentru a rezolva erori, probleme tehnice sau pentru a aduce imbunatatiri sau modificari Site-ului.
  • Pentru a furniza serviciile noastre atunci cand vor fi disponibile.
  • Pentru a va trimite notificari, oferte, instiintari pentru care va exprimati in prealabil acordul.
  • Pentru a va oferi o experienta personalizata pe Site-ul nostru.
  • Pentru a mentine active si a administra conturile de meditatori ale Utilizatorilor sau pentru a le actualiza datele, daca va fi necesar.
  • Pentru a pastra Site-ul si intreg sistemul in siguranta, pentru a verifica identitatea Utilizatorilor si pentru a preveni fraude, activitati ilegale si accesul neautorizat.
  • Pentru a respecta o obligatie legala (cum ar fi transmiterea datelor catre autoritatile publice competente, Politie etc).
  • Pentru a urmari si imbunatati traficul pe Site (numarul si tipurile de accesari pe Site, daca provin de la un site sursa etc.) , tendinte, cum este utilizat Site-ul,  rata conversiei sau alte elemente legate de marketing sau punerea in evidenta a Site-ului.
  • Atunci cand este necesar, pentru interesele noastre legitime sau ale unei terte parti,  exceptand cazul in care drepturile dumneavoastra fundmentale prevaleaza fata de aceste interese. (art. 6 alin 1, lit. f din Regulamentul GDPR)

Prin acceptarea Politicii de Confidentialitate si prin utilizarea si accesarea Site-ului, va dati consimtamantul (conform art. 6, alin 1, lit a din Regulamentul GDPR) sa va prelucram datele in mod compatibil cu scopurile specifice prezentate mai sus. Nu vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri decat cele precizate mai sus, cu exceptia cazului in care trebuie sa ne indeplinim o obligatie legala sau daca incheiem un acord separat sau daca le prelucram pentru interesele noastre legitime si nu prevaleaza drepturile dumneavoastra fata de aceste interese.

 

7.Cu ce destinatari impartasim datele dumneavoastra:

Daca alegeti sa va inregistrati pe Site, sa introduceti date si sa publicati anunturi, atunci intelegeti ca toti utilizatorii Site-ului, toate persoanele care acceseaza Site-ul si se uita la contul sau anunturile dumneavoastra, vor avea acces la datele pe care le publicati si nu putem controla ce pot face persoanele respective mai departe cu acele date.

Alti destinatari care pot avea acces la datele dumneavoastra:

  • Furnizori de servicii de gazduire, mentenanta, securitate, suport tehnic , suport IT sau alte servicii legate Site ( de exemplu SC HAPPY WEB S.R.L.).  Acesti furnizori de servicii nu au persmisiunea de a utiliza datele dumneavoastra in alte scopuri, alegem doar colaboratori care ofera garantii suficiente si includem in fiecare caz clauze contractuale de confidentialitate menite sa protejeze interesele utilizatorilor nostri.
  • Consultanti externi (cum ar fi firme de audit, avocati etc)
  • Autoritatile publice, cum ar fi Politie, Parchet, instante judecatoresti sau Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P).
  • Firme procesatoare de plati (doar daca veti solicita promovarea cu plata, atunci cand acest serviciu va fi disponibil)
  • Tertilor furnizori de cookie-uri si tehnologii similare.

 

8. Cat timp pastram datele dumneavoastra:

Datele dumneavoastra sunt pastrate cat timp va utilizati si va actualizati contul dumneavoastra de meditator de pe Site. Daca nu va actualizati contul folosind butonul de "Acualizare cont" timp de  24 de luni,  atunci contul si toate datele dumneavoastra o sa fie sterse automat de pe Site si din baza noastra de date.

Datele dumneavoastra vor fi sterse automat daca alegeti sa folositi optiunea "Sterge Cont" din "Contul meu" atunci cand sunteti autentificat pe Site. De asemenea,  puteti  sa ne solicitati direct pe adresa de e-mail sau prin formularul de contact sa va stergem datele, iar noi vom incerca sa raspundem solicitarii dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

Indiferent de motiv,  dupa incheierea perioadei de stocare, datele dumneavoastra vor fi distruse sau sterse din sistemele noastre informatice sau transformate in date anonime, care nu pot fi folosite pentru a va identifica, in mai putin de 30 de zile. Singurele exceptii sunt situatiile cand suntem nevoiti sa va pastram datele pentru a ne indeplini o obligatie legala.

 

9.Drepturile dumneavoastra privind datele personale:

Daca doriti sa exercitati oricare dintre drepturile de mai jos, puteti sa folositi facilitatile puse la dispozitie pe Site  in sectiunea "Contul meu" atunci cand sunteti autentificat in cont sau ne puteti trimite o solicitare prin formularul de contact sau la adresa de e-mail office@book-mentors.ro.  In cazul in care alegeti sa ne contactati, va rugam sa trimiteti e-mail-ul de pe adresa pe care ati asociat-o contului dumneavoastra atunci cand v-ati inregistrat pe Site.

a.Dreptul la informare si la acces la datele dumneavoastra: In afara de informatiile puse la dispozitie pe Site si pe pagina "Politica de Confidentialitate", ne puteti trimite o solicitare prin formularul de Contact sau e-mail, iar noi va vom raspunde la orice intrebare legata de prelucrarea datelor dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil. In particular, va vom confirma daca va prelucram datele dumneavoastra sau nu. De asemenea, aveti oricand acces la datele dumneavoastra pe Site in sectiunea "Contul meu" atunci cand sunteti autentificat in cont.

b.Dreptul la rectificarea datelor:  Ne puteti solicita oricand, de exemplu prin e-mail sau prin formularul de contact, corectarea oricaror date incomplete sau inexacte pe care le avem despre dumneavoastra sau le puteti corecta sau completa dumneavoastra  folosind optiunea "editeaza cont" din "contul meu" sau editand anunturile pe care le-ati completat pentru a fi postate pe Site.

c.Dreptul  la stergerea datelor sau "dreptul de a fi uitat": Puteti oricand sau va stergeti contul si datele de pe Site folosind optiunea "Sterge Cont" din "Contul meu" atunci cand sunteti autentificat pe Site, sau, daca doriti, puteti sterge poza sau fiecare anunt in parte. De asemenea, ne puteti trimite o solicitare pe mail sau prin formularul de contact in care sa precizati ca doriti Stergerea contului sau a datelor dumneavoastra, iar noi va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. In aceasta situatie, va rugam sa mentionati si motivul pentru care solicitati stergerea datelor.  Daca stergeti contul de pe Site, nu veti mai putea sa afisati anunturi.

d.Dreptul la restrictionarea prelucrarii:   Puteti sa ne cereti sa suspendam prelucrarea si afisarea datelor dumneavoastra  daca doriti sa stabilim acuratetea datelor sau temeiul  legal sau in cazul In care doriti sa pastram datele pentru apararea sau exercitarea unui drept, chiar daca noi nu mai avem nevoie de ele, sau daca va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra. In particular, puteti sa ne cereti doar sa dezactivam contul sau puteti sa va dezactivati dumneavoastra anunturile din sectiunea "Contul meu", pentru a nu fi vizibile pe Site.

e.Dreptul la opozitie: In orice moment aveti voie sa va opuneti , din motive legate de situatia particulara in care va aflati,  prelucrarii datelor cu caracter personal. Daca va opuneti prelucrarii tuturor datelor, atunci nu veti mai putea afisa anunturi pe Site.

f.Dreptul de a va retrage consimtamantul: Va puteti retrage oricand consimtamantul pe care l-ati dat pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in oricare dintre scopurile pentru care au fost prelucrate pana in momentul respectiv. Nu dorim sa prelucram datele dumneavoastra in nici un fel decat daca avem consimtamantul dumneavoastra. Puteti, de asemenea, daca doriti, sa va stergeti contul sau anunturile, sau sa le dezactivati sau sa ne trimiteti o solicitare in acest sens.

g.Dreptul la portabilitatea datelor: Aveti dreptul de a obtine intr-un format structurat si preluabil automat datele personale care va privesc. Pentru a va descarca datele puteti utiliza optiunea "Descarca Profil" din "Contul meu" atunci cand sunteti autentificat in contul dumneavoastra de pe Site. Ne puteti trimite o solicitare daca intampinati dificultati sau daca vreti sa va dam o copie a datelor dumneavoastra sau daca vreti sa transmitem datele dumneavoastra catre un alt operator, tinand seama de particularitatile tehnice care pot aparea.

h.Dreptul la interventie asupra datelor: Puteti obtine din partea noastra la cerere si gratuit rectificarea, actualizarea, dezactivarea, blocarea, restrictionarea datelor, in special daca datele sunt inexacte sau daca nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau daca va retrageti consimtamantul. Aveti dreptul de a obtine interventie umana, dreptul de a va exprima punctul de vedere si de a contesta decizia.

i.Receptionarea solicitarilor, feedback si reclamatii: Va rugam sa ne contactati pentru orice nelamurire legata de Site sau Politica de prelucrare a datelor sau pentru a ne informa daca sunteti multimiti de modul in care va prelucram datele la adresa de e-mail office@book-mentors.ro sau prin formularul de contact de pe Site. Dorim sa imbunatatim experienta Utilizatorilor pe Site, prin urmare apreciem sa primim orice fel de feedback de la dumneavoastra, mai ales in cazul in care considerati ca orice parte din Politica noastra de prelucrare a datelor este neclara. In cazul in care dumneavoastra considerati ca vi s-a incalcat vreun drept legat de Regulamentul (UE) 2016/679 (Regulamentul GDPR), mereu aveti dreptul de a depune o plangere la o autoritate publica competenta, de exemplu la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

 

10.Categorii de persoane vizate:

Persoanele care se pot inregistra pe Site, introducand date, sunt persoanele majore care vor sa desfasoare activitati legate de meditatii, cursuri, dezvoltare personala, precum si alte activitati similare, in conditiile impuse de lege si vor sa completeze si sa afiseze pe Site anunturi in care sa promoveze aceste servicii, respectand legile in vigoare si in conformitate cu Termenii si Conditiile si cu Politica de Confidentialitate a Site-ului. Activitatea trebuie sa se desfasoare in Bucuresti sau in imprejurimi.
 

 

11.Alte informatii utile:

Pentru mai multe mai multe detalii despre conditiile de utilizare ale Site-ului puteti accesa pagina de Termeni si Conditii.
Pentru mai multe detalii despre Regulamentul GDPR puteti accesa: GDPR .

 

12.Masuri de protectie privind prelucrarea datelor dumneavoastra:

In conformitate cu stadiul actual al tehnologiei, am implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru asigurarea securitatii datelor cu caracter personal.  Siguranta datelor dumneavoastra este importanta pentru noi.

Cand introduceti date pe Site folosim tehnologia Secured Socket Layer (SSL),  datele dumneavoastra fiind criptate si protejate automat prin intermediul protocolului Hypertext Transfer Protocol Secure (https).

Persoanele neautorizate nu au acces la datele dumneavoastra. Parolele de autentificare sunt criptate one-way si am implementat o masura de Brute Force Protection, incercarile repetate de a obtine acces neautorizat la informatiile dumneavoastra fiind oprite.

Avem si alte masuri de securitate care previn alterarea, utilizarea gresita sau pierderea datelor, cum ar fi Cross-Site Request Forgery protection (protectie CSRF).

 

13. Legaturi cu alte site-uri:

Acest Site poate contine trimiteri catre alte Site-uri. Daca accesati una din aceste legaturi, trebuie sa stiti ca fiecare dintre aceste site-uri sau pagini vor avea propria politica de Confidentielitate sau de prelucrare a datelor cu caracter personal.  Nu suntem responsabili de politicile stabilite pe alte site-uri si va incurajam sa cititi politica fiecarui site pe care il accesati.

 

14.Modificarea Politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal:

Aceasta Politica se poate modifica sau actualiza cu noi informatii. Orice modificare se va reflecta in timp util in versiunea actualizata a acestui document pe care il veti putea accesa in continuare pe pagina Politica de Confidentialitate. Daca modificarile vor fi semnificative, vom incerca sa va oferim o notificare cat mai evidenta prin intermediul Site-ului sau prin mijloacele electronice de comunicare.

 

II. Politica de Cookies:

Acest Site foloseste cookie-uri.  Va rugam sa cititi aceasta politica de cookies inainte sa utilizati Site-ul. Prin aceasta politica va informam despre modul in care site-ul Book-Mentors.ro utilizeaza cookie-uri sau tehnologii similare cu respectarea drepturilor dumneavoastra.

1.Ce este un cookie:

Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, formate din litere si numere, care vor fi stocate pe PC-ul, terminalul mobil sau alte echipamente sau device-uri de pe care Utilizatorii acceseaza Site-ul. Cookie-urile se instaleaza automat dupa ce utilizatorul aproba (de obicei dand click pe bifa sau "OK!") solicitarea trimisa de catre un site unui browser (cum ar fi Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera). Fisierele cookies strict necesare functionarii site-ului nu necesita acordul utilizatorilor pentru activare, site-ul neputand fi accesat altfel. Cookie-urile pot fi sterse oricand din browser de catre utilizator.
Pentru informatii suplimentare puteti accesa  link-ul: https://ro.wikipedia.org/wiki/Cookie .

 

2) Consimtamantul dumneavoastra pentru utilizarea cookie-urilor:

Cand acesati Site-ul nostru va aparea prin care vi se va cere consimtamantul pentru utilizarea cookie-urilor. Puteti sa acordati consimtamantul dand click pe butonul "OK!" sau prin inregistrarea pe Site. Totusi, prin simpla accesare a Site-ului, vor fi utilizate cookie-urile in lipsa carora Site-ul nu poate functiona si nu poate fi accesat. Oricand puteti sa stergeti cookie-urile Site-ului nostru din setarile browserului dumneavoastra.

 

3) Avantajele cookie-urilor:

Cookie-urile contin informatii care fac legatura intre un site pe care alegeti sa il utilizati si browserul dumneavoastra. Atunci cand broweser-ul acceseaza site-ul din nou, acesta poate citi informatia deja stocata  si poate actiona in consecinta. Astfel, cookie-urile ofera utilizatorilor o experienta  placuta si personalizata pe site-urile respective . Cookie-urile sunt complet pasive, nucontin virusi sau spyware  si nu pot accesa informatile de pe hard disk-ul  Utilizatorului.

 

4) Cum folosim cookie-uri pe acest Site:

  • Cookie-uri de sesiune, necesare functionalitatii Site-ului. Aceste cookie-uri se sterg automat atunci cand inchideti browser-ul sau iesiti de pe Site. Informatiile din cookie-uri sunt criptate.
  • Cookie-uri de performanta, care retin preferintele Utilizatorilor pe Site sau ii mentin autentificati in cont.
  • Cookie-uri de la terti: Google Analytics.  Acestea au scopul de a monitoriza traficul general pe Site si de a reprezenta diferita statistici, ele nu identifica direct utilizatorii.

 

5) Durata de viata a unui cookie:

Cookie-urile sunt administrate de web-servere. Durata de viata poate vari semnificativ si depinde de scopul pentru care a fost plasat. Unele cookie-uri sunt folosite pentru o singura sesiune (cookie-uri de sesiune) si nu mai sunt retinure odata ce utilizatorul paraseste website-ul, iar unele cookie-uri retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe site-ul (cookie-uri persistente). Totusi, cookie-urile pot fi sterse oricand de utilizator din setarile browserului.

 

6) Cum puteti sterge, bloca sau dezactiva cookie-urile:

Browserul dumneavoastra va ofera, de obicei, informatii despre cum puteti schimba setarile cookie-urilor si cum le puteti sterge, bloca sau dezactiva. Pentru informatii legate de setarile cookie-urilor pentru broweserele utilizate cel mai frecvent puteti accesa urmatoarele link-uri:

  • Internet Explorer
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera
  • Safari

 

7) Alte link-uri utile:

Pentru mai multeInformatii despre cookie-ur si cookie-uri generate de terti puteti accesa urmatoarele link-uri:

  • Allaboutcookies
  • Microsoft cookies  guide
  • Youronlinechoices.com